Od 6 do 9 listopada w sklepach sieci Biedronka dostępna będzie gęś mrożona w atrakcyjnej cenie 9,99 zł za kg. Klienci będą mogli ją przyrządzić z ziołowym nadzieniem i pieczonymi warzywami według przepisu przygotowanego specjalnie przez Jakuba Kuronia. Do wybranych sklepów trafią również tradycyjne rogale marcińskie wypiekane przez dostawców z Wielkopolski.
Zwyczaj spożywania gęsiny w Polsce związana jest z Dniem św. Marcina, obchodzonym w dniu 11 listopada. Mięso gęsi charakteryzuje się delikatnym smakiem i znajduje w kuchni różnorodne zastosowanie – można je piec, gotować, faszerować, nadaje się też na pyszny wywar. Specjalnie dla tych klientów, którzy chcą sami przyrządzić świąteczną potrawę z gęsiny Jakub Kuroń przygotował przepis na gęś z ziołowym nadzieniem i pieczonymi warzywami.
Od 7 do 10 listopada w wybranych sklepach w Krakowie, Poznaniu, Zielonej Górze, Szczecinie, Gliwicach, Kielcach, Lesznie, Głogowie, Jeleniej Górze, Lubinie i Legnicy dostępne będą tradycyjne rogale marcińskie w cenie 4,95 PLN.
Pamiętając o przywiązaniu Polaków do tradycji oraz zamiłowania do świątecznych spotkań z rodziną, sieć Biedronka od lat rozwija ofertę produktów potrzebnych do przygotowania tradycyjnych polskich potraw. Wyjątkowe miejsce w niej zajmują wędliny i mięsa tradycyjnie goszczące na polskich stołach. Ich atrakcyjne ceny są również gwarancją jakości dzięki długoletniej współpracy z polskimi dostawcami
i skali realizowanych zamówień.