Lody nie tylko dla ochłody

Lody na bazie składników mlecznych, o prostym składzie, to popularny deser, cieszący się popularnością w wszystkich grupach wiekowych Polaków. Na Podlasiu jedynym producentów lodów na skalę przemysłową jest Mlekovita. Teraz przedsiębiorstwo rozpoczęło poszerzanie tej oferty o nowe warianty, nie tylko smakowe.

Głównym składnikiem lodów produkowanych przez Mlekovitę jest najwyższej jakości śmietanka – wyłącznie naturalny tłuszcz mleczny. W 2021 roku przedsiębiorstwo oferuje 15 nowości: lody w rożku, kubeczku i porcji rodzinnej. Mlekovita stworzyła też specjalną propozycje dla lodziarni w postaci lodów w proszku: włoskich i rzemieślniczych.

„Lody to jeden z ulubionych deserów Polaków. W sezonie 2021 roku Mlekovita przygotowała zróżnicowaną propozycję Lodów Wypasionych, bogatą w nowości zarówno pod kątem smaków, jak i formatów. Oferta przewiduje nowe, większe rożki (150 ml) w 7 pysznych smakach, kremowe lody śmietankowe w wygodnym kubeczku – w sam raz na raz, a także nowe warianty lodów w litrowym, rodzinnym opakowaniu, łączące po dwa wyjątkowe smaki.” – Ujawnia Dariusz Sapiński – prezes zarządu Grupy Mlekovita. – „Specjalnie na tegoroczny sezon przygotowaliśmy także propozycję idealną dla każdej lodziarni – lody w proszku, które pozwalają na szybkie i łatwe przygotowanie popularnych lodów włoskich i rzemieślniczych.”

Modern convenience stało się trwałym trendem

Klienci, ceniący markę Mlekovita najbardziej chcą wiedzieć na jakie smaki mogą liczyć.
Przedsiębiorstwo proponuje m. in: śmietanka biała czekolada; śmietanka limonka; śmietanka solony karmel; śmietanko-truskawkowe; śmietankowo-waniliowe; śmietankowo-czekoladowe; śmietankowe; limonowe; czekoladowe; truskawkowe; śmietankowo-truskawkowo-waniliowo-czekoladowe. Zaletą lodów jest to, że są lekkostrawne i stosunkowo niskoenergetyczne (w porównaniu z innymi przekąskami i słodyczami), bez tłuszczów utwardzanych oraz substancji konserwujących. Lody Mlekovity mą jeść osoby starsze, kobiety ciężarne i dzieci powyżej dwóch lat. Na bazie produktów przedsiębiorstwa można też przygotowywać smakowite potrawy i desery.

“Lody w proszku Kuchmistrza” wytwarzane są na bazie najwyższej jakości surowców, bez barwników i aromatów. Dostępne są w sprzedaży ogólnej, w hurtowniach i sklepach Mlekovitka oraz w sklepie internetowym www.mlekovitka.pl. Ich szybka i łatwa rozpuszczalność minimalizuje czas przygotowania popularnych lodów włoskich i rzemieślniczych. Gotowe lody charakteryzuje naturalnie śmietankowy smak i kremowa konsystencja.

Źródło: https://agencja-informacyjna.com/lody-nie-tylko-dla-ochlody/